Atelier Kairos – arta covoarelor high-end tesute 100% manual in Nepal

Atelier Kairos este primul brand romanesc care combina designul contemporan creat in Romania cu mestesugul traditional tibetan pentru crearea de covoare tesute manual in tehnica „hand-knotted”, cu focus pe unicitatea fiecarui covor.

Covoarele Atelier Kairos sunt realizate exclusiv pe comanda iar clientul are posibilitatea de a fi parte activa din procesul de customizare a fiecarui covor din colectie: poate alege dimensiunea, culorile – dintr-un paletar cu pana la 600 de culori sau poate alege materialele dintr-o selectie care cuprinde lana tibetana, matase pura chinezeasca sau canepa.

Posibilitatile de personalizare ale fiecarui model sunt nenumarate, fapt ce ii confera versatilitate si adaptabilitate in aproape orice situatie: de la culori neutre, calde, unde covorul poate veni in completarea amenajarii interioare, pana la culori vii, folosite cu rol de accent. Alaturi de culori, varietatea de materiale si texturi creaza experiente senzoriale puternice.

Toate covoarele Atelier Kairos sunt lucrate in tehnica “hand-knotted” ce presupune realizarea manuala a sute de mii sau chiar milioane de noduri care sunt individual legate de o structura de fire verticale si orizontale ce reprezinta fundatia sau baza covorului. Intr-un metru patrat de covor se regasesc 155000 noduri. Aceasta tehnica conduce la realizarea unui produs finit foarte rezistent ce poate fi lasat mai departe drept mostenire. Tot procesul poate ajunge la luni bune de munca iar la realizarea fiecare covor contribuie 30-40 de artizani.

Un obiectiv foarte important al Atelier Kairos este acela de a avea un impact pozitiv asupra oamenilor si asupra planetei noastre prin practici etice, sustenabile si responsabile, lucru reflectat prin parteneriatul cu Label Step – organizatia mondiala ce se asigura ca artizanii din industria covoarelor beneficiaza de conditii de munca etice. Fiecare covor cumparat sustine o mica comunitate de artizani sa poata continua acest mestesug si pe viitor.