Designul ca o scena – Salonul Cersaie 2019, Bologna

Una din misiunile noastre este sa ne aliniem la tendintele internationale in materie de design de interioare. Salonul Cersaie din Bologna este locul unde se reunesc an de an designeri din intreaga lume, inovatii in domeniu, trenduri in materie de modele, culori si materiale si nu numai.

Daca ar trebui sa descriem tendintele noului sezon prezentate la Salon intr-un singur cuvant, acesta ar fi „DRAMATIC”.

Designul placajelor ceramice este din ce in ce mai excentric. Daca pana acum finisajele reprezentau deseori un background pentru ca piesele de mobilier sau obiecte de arta sa iasa in evidenta. Acum, acestea par sa graviteze mai mult spre centrul atentiei, prin texturi, forme si cromatica.

In portofoliile multor producatori, ultima inovatie este reprezentata de tapet – acesta este reprodus cu fidelitate pe ceramica de mari dimensiuni, in patternuri indraznete, cu elemente inspirate din natura sau de materiale luxoase. Pe langa tapet, printre texturile preferate de designeri se regasesc: lemnul antichizat (in forma bruta, casetat), metalul (in diferite forme si finisaje), cortenul, piatra, ciment, panza sau rafia. Toate aceste elemente se regasesc in combinatii dinamice, indraznete si expresive accesibile acum oricarei persoane care doreste sa iasa din tiparele unui ambient clasic.

Marmura o regasesim in aproape orice colectie prezentata in acest an, selectata pentru a produce impact vizual maxim. Nuantele sunt acum variate, cu mult contrast, uneori cu insertii de cristale roz (care imita sarea) si, in special, placi vibrate, cu venatura foarte evidentiata. Toate acestea au o contributie la crearea unei atmosfere opulente, extravagante.

O alta tendinta prezenta la Cersaie este infuzia de culoare: revin placajele de mici dimensiuni, colorate si vesele (in tonuri pastel de bleu, verde, turcoaz, coral, galben), dar sunt propuse si culori vii, puternice, care sunt transferate inclusiv imitatiilor de piatra si metal.

In curand, cele mai interesante noutati de la Cersaie se vor regasi si in showroom-urile SSAB din tara. Nu uitati sa ne urmariti pe canalele noastre de social media, unde postam cele mai recente noutati din domeniu, idei de amenajare, si nu numai.

Despre organizatorul evenimentului

CERSAIE – Expozitie internationala de gresie si faianta din ceramica este o expozitie promovata de CONFINDUSTRIA CERAMICA in colaborare cu spa BOLOGNAFIERE, organizata de EDI.CER. spa – Soc. Unipersonale (Organizator).

“Personalul nostru are o experienta vasta in gestionarea expozitiilor internationale si acordam o atentie deosebita receptiei vizitatorilor si oferim sprijin expozantilor pentru a permite Cersaie sa fie un eveniment rodnic si productiv.

Organizam expozitii, evenimente si ateliere foarte atent pentru ca credem ca o expozitie internationala trebuie sa fie si o oportunitate de crestere profesionala.”