Salonul de la Milano 2018 – Baia Viitorului

Noile tendințe în designul pentru camera de baie reflectă o revenire la minimalism. Însă nu este vorba de un stil auster, ci de unul spectaculos, inovator, inteligent. Spațiile sunt lăsate să respire vizual, prin intermediul placajelor mari, XXL. Sunt prezente finisaje și structuri cu look industrial (lemn, piatră, mar- mură, metal: auriu mat, cupru, inox, bronz), completate cu mobilier, baterii și obiecte sanitare perfect asortate ca finiș, cromatică și geometrie.

Aparenta simplitate estetică ascunde însă un nivel înalt de funcționalitate, grație noilor tehnologii smart: sanitare cu design rimless ce asigură maximum de igienă, obiecte cu acționare digitală, design cu focus pe sustenabilitate și ecologie etc.

Interesant este că acest trend, prin excelență modern și urban, influențează acum și ambientările în stil victorian, clasic sau glamour, rezultând combinații inedite, atemporale, de materiale și forme.

Ca în fiecare an, noutățile de la Milano sunt încorporate de SSAB în conceptele sale de ambientare, ce pot fi descoperite în showroomul de pe Șos. Mihai Bravu nr. 12.