Tendintele internationale – placaje ceramice pentru 2016

SSAB Ambientare&Design aduce direct de la Salonul International CEVISAMA 2016, Spania, tendintele internationale in materie de placaje ceramice pentru amenajari.

Acestea includ formate inovatoare in ceea ce priveste dimensiunile placajelor si culori de baza sobre in tonuri de gri si crem. Luxul cu accente decadente clare isi reia locul in tendintele in design interior si placaje ceramice de anul acesta. Stralucirea, aurul si materialele fine sunt din nou in centrul atentiei: piese cu accente de aur sau argint mat amestecate cu texturi de ciment si granit, sofisticate si bogat ornamentate cu reproduceri de pietre semipretioase, precum onixul.

Dintre elementele cheie care definesc stilul anului 2016 in materie de placaje ceramice se remarca :

Monocromia

Culoarea poate fi folosita ca element de continuitate intre pereti si podelele, creand un fundal uniform pentru mobilier si pentru elementele de decor. Culorile sobre, mate care evoca natura si trecerea timpului sunt un must-have.

Texturile

Integrarea in conceptul de amenajare a decorurilor cu modele subtile si contrastante ca un mijloc de a intrerupe uniformitatea suprafetelor cu placaje intr-o singura culoare.

Interpretarea naturii

Natura ocupa in continuare un loc privilegiat fiind transpusa in faianta si gresie ce imita cu fidelitate marmura, lemnul, piatra naturala, pietrele semipretioase.

Modele si texturi diferite

Placi ceramice ce vin intr-o gama larga de modele tridimensionale cu motive geometrice, hexagonul fiind omniprezent.

Mozaicuri si iar mozaicuri

Mozaic de dimensiuni mici, cu volume, in diferite nuante din aceeasi culoare, lucios sau mat combinat pentru a forma valuri de efecte optice senzationale. Aceasta tendinta de a oferi un volum suplimentar prin folosirea mozaicului poate sa imbogateasca proiecte de design de toate tipurile si in toate stilurile.

Grunge si vintage

Stiluri de placaje ceramice inspirate de nostalgie si care reflecta o combinatie neasteptata a materialelor si texturilor pentru a obtine profunzime.