Salon Cersaie – Bologna, Italia

Creativitate, inovatie si flexibilitate sunt cuvintele cheie pentru a descrie tendintele in designul de placi ceramice si obiecte sanitare prezentate in cadrul Salonului Cersaie  care a avut loc la Bologna in perioada 25 – 29 septembrie 2012.

Salonul a reunit cei mai apreciati producatori si designeri in materie de faianta, gresie, mobilier de baie, seturi ceramice, sisteme wellness, baterii si accesorii. Producatorii au surprins cu propuneri care combina realizarea placajelor ceramice din materiale noi, cu finisaje, desene si modele deosebite.

Pentru sezonul urmator, designerii de placaje ceramice s-au lasat inspirati si de atmosfera mediteraneana, aducand in prim plan pattern-uri ce amintesc de vremuri trecute, texturi patinate şi imprimeuri florale patinate, intr-o varietate de nuante calde, uneori puse in contrast.

Producatorul Peronda a avut ca inspiratie in crearea unei colectii de placaje ceramice cele mai recente tendinte din lumea designului vestimentar, colectii derivate din creatiile designerilor de moda de top din lume.